Strandparkens nye legeplads står klar

Strandparkens nye legeplads står klar

Lokale drivkræfter tog sagen i egen hånd, søgte og fik støttekroner og nu har Strandparkens 30 år gamle og udslidte legeplads fået en overhaling der igen gør den attraktiv og sikker for alle Øster Hurups børn

 

Strandparkens nye legeplads har måske landets flotteste beliggenhed. Tæt på skov, strand og vand byder den sig til overfor børn, der trænger til at brænde noget krudt af.

 

Og flot ser den ud den nye legeplads, komplet med stor sandkasse, klatrevæg, karrusel og rutsjebane.

  • Den er primært beregnet til småbørn, så dagplejere og bedsteforældre der passer børn kommer til at elske legepladsen, smiler Elsebeth Blohm.

 

Oldemor satte fut i projektet

Elsebeth Blohm er bestyrelsesformand i Øster Hurup Borgerforening. Det er borgerforeningen, der har søgt og modtaget fondsmidler til at bygge ny legeplads ovenpå den 30 år gamle og udslidte forgænger, der tidligere lå på samme sted.

  • Det hele startede med, at jeg fik en snak med fru Therry Pedersen (Novo). fru Pedersen har sommerhus tæt på Strandparken og er kommet her i mange år. Jeg får altid en snak med hende, når hun er her, og denne gang fik jeg nævnt, at vi godt kunne tænkte os at lave en ny legeplads i Strandparken. Dertil svarede fru Pedersen, at det ville hun godt være med til at sponsorere. Hun begrundede det med, at sådan en legeplads ville hendes oldebørn elske at besøge, beretter Elsebeth Blohm.

Og som sagt så gjort. Fru Pedersen støttede med 50,000 kroner og de resterende 31,250 kroner donerede Sparekassen Hobro Fonden. Derudover støttede Jutlander Bank og Spar Nord i Hadsund os med hver 5,000 kroner.

  • Faktisk fik vi så meget økonomisk støtte, at der også blev råd til at give vores bænke i strandparken en tiltrængt overhaling, ligesom vi også har fået renoveret vores grillområde, fortæller Elsebeth Blohm.

Et års udsættelse

Egentlig skulle legepladsen have været indviet til Skt. Hans i 2015, men selvom der har ligget legeplads på området i 30 år, så krævede det en ny byggetilladelse, før der kunne gives grønt lys til projektet. Den havde man i Borgerforeningen ikke set komme:

– Legepladsen ligger indenfor kystbeskyttelseslinjen. Selvom der havde ligget legeplads på stedet før, og vi teknisk set bare renoverede den gamle legeplads, så skulle der altså indhentes ny byggetilladelse. Det var vi ikke klar over. Det forsinkede os lidt. Men vi søgte, og fik tilladelsen i januar 2015 og nu er vi endelig klar til at slippe legen fri, smiler Elsebeth Blohm.