Gå ikke glip af årets oksefest

Gå ikke glip af årets oksefest

Lokale og turister valfarter to dage i juli hvert år til den hyggelige oksefest, hvor underholdning, konkurrencer og grillstegt oksesteg får alle op i det høje humørfelt

Oksefesten 15. og 16. juli byder på loggershow med Skovhuggerne fra Rebild, der kaster med økser, saver med langsav og fyrer den af med hurtige motorsave. Veddum Veteran Traktor Klub kigger traditionen tro også forbi og leverer en gang underholdende traktorringridning.

Livemusik og hyggelig fællesspisning
Livemusikken de to dage leveres af Black Velvet Band (irsk folkemusik), Gamle Mænd På Nye Flasker (danske klassikere)og Like 2 Dance (populær dansemusik). Der vil også blive afholdt en gadefodboldturnering, hvor fodboldgale veje og gader kan dyste mod hinanden. Derudover vil der være forskellige andre aktiviteter for børn og voksne på pladsen.

Sidst men ikke mindst serveres der lørdag aften i hallen lækker kødbuffet med grillet okse-, svine– og kalkunkød med tilhørende sommersalater, kartofler og brød. Og det er ikke bare metervarekød, som arrangørerne serverer for festgæsterne. For eksempel leveres oksestegen af Kildegården, der er kendte for deres opdræt af fritgående kødkvæg.


Populær tilbagevendende begivenhed
Det er i år 32. gang, at den populære oksefest afholdes på sportspladsen i Øster Hurup.
Festen startede i sin tid, fordi byens borgere satte sig for at samle penge ind til en ny sportshal i byen. Sportshallen er der for længst rejst penge til, så i år går pengene til at skabe flere spændende aktiviteter og arrangementer i Øster Hurup.

Det er Event Øster Hurup der, i samarbejde med Multihuset og med hjælp fra utallige frivillige fra hele byen, arrangerer oksefesten. Og Jan Andersen, der er formand for Event Øster Hurup, glæder sig til de to festligste dage i juli måned.

• Personligt så kan jeg næsten ikke vente med at se Skovhuggerne fra Rebilds show fredag aften. De kan deres kram og leverer et show, som ikke skuffer. Og så glæder jeg mig også til igen at mærke den gode stemning i hallen til spisning og dans lørdag aften.

Festen er fast tradition for lokale og turister
Oksefesten er et populært tilløbsstykke. Alene til spisningen og festen lørdag aften i hallen dukker der sædvanligvis et sted mellem 700-800 gæster op. For mange sommerhusgæster og turister er det fast tradition, at man hvert år mødes og hygger til festen.

• Vi forventer op imod 2000 gæster, fordelt over de to dage festivalen varer. Det er en dejlig og stor fest for lokale og folk udefra. Alle er velkomne. Der er mad og drikke nok til alle, også selvom man dukker op fem minutter før og vil købe billet. Det plejer vi som regel at finde en løsning på, smiler Jan Andersen.

Oksefesten finder sted ved sportspladsen og sportshallen i Øster Hurup fredag d. 15. Og lørdag d. 16. juli. Pris for buffet, musik og dans lørdag aften koster kr. 100,- (børn under 12 år halv pris). Billetter til spisning kan købes på pladsen eller hos Dagli Brugsen i Øster Hurup.