Tag på gedemarked og støt en god sag

Tag på gedemarked og støt en god sag

Der holdes igen i år koncerter og loppemarked i Øster Hurup til fordel for foreningen Eventure, der driver udviklingsprojekter i Afrika.

Hos indbyggerne i Øster Hurup sidder hjertet på rette sted. Det mærker byens borgere selv, hver gang de lægger en hånd over venstre bryst.

Foreningen Eventure kommer med garanti til at mærke det, når der på årets gedemarked rejses penge til deres aktiviteter i Afrika.

På sidste års gedemarked lykkes det i Øster Hurup at rejse 15,000 kroner til Eventures Projekt Zambia.

Eventure er en dansk forening, der skaber personlig og faglig udvikling i tredjeverdenslande.

 

Tidligere frivillige kan ikke slippe

Det er tidligere frivillige ved Eventures projekter i Zambia, der er gået sammen om at skabe Eventure-dagen i Øster Hurup, for derved at kunne samle midler ind til Eventures prisværdige aktiviteter i det afrikanske land. Det er et tiltag, som man hos Eventure sætter stor pris på.

– Mange af vores tidligere frivillige kommer fra Øster Hurup og omegn. De gik sidste år sammen og søsatte loppemarkedet med det formål at rejse midler til vores aktiviteter i Zambia. Det gik godt og i år har de udvidet konceptet med aktiviteter og koncerter. Det varmer virkelig vores hjerter at se, at vores tidligere frivillige stadig brænder så meget for projektet i Zambia, at de forsøger at hjælpe os på denne måde, fortæller kommunikationsansvarlig hos Eventure, Aske Kornum Andersen.

 

Leg, læring og udvikling

Projekt Zambia ligger ved bredden af Tanganyika-søen i det nordlige Zambia.

Projektet er dansk ledet og har på stedet mange danske frivillige tilknyttet.

Via projektets idrætsefterskole, mobile indskole og børnehave tilbyder Eventure zambiske børn og unge udvikling, leg og læring.

  • I børnehaven Eventure Care, som er et gratis tilbud, lærer børn fra lokalområdet eksempelvis basale regne- og læsefærdigheder og om personlig hygiejne og sund kost, oplyser Aske Kornum Andersen.

 

Overskuddet går direkte til projektet

Overskuddet fra dette års Eventure-dag i Øster Hurup går til indkøb af materialer og udstyr til Projekt Zambia Living Library og deres børnehave. Helt specifikt mangler projektet redningsveste, pavilloner, LEGO og bolde. Derudover håber Eventure, at overskuddet vil kunne hjælpe med at købe materialer og maling til etableringen af en ny legeplads i Zambia.

Eventure-dagen med dets aktiviteter, loppemarked og livekoncerter finder sted fredag d. 22 juli fra kl. 10:00 – 21:00 på arealet foran Turistkontoret i Øster Hurup.

Har man lyst til at vide mere om Eventure og projekt Zambia, så kan man læse mere her.