Børnenes havn

Børnenes havn

Vi skal være børnenes havn

Med sjove og lærerige aktiviteter har Øster Hurup Havn plottet kursen ind og stiler efter at være det foretrukne sted for børnefamilier at kaste anker

Regnvejrstunge statistikker hænger over de danske kyster. Antallet af besøgende i de danske lystbådehavne er nemlig nedadgående og har været det længe. Men i Øster Hurup vil man det anderledes. Her tager man sagen i egen hånd og forsøger at puste til besøgstallene ved at tænke i nye baner.

En af Danmarks smukkeste havne

  • Vi er en af Danmarks smukkeste havne. Men det er ikke nok. Vi skal også være børnenes havn. Derfor har vi søsat en masse aktiviteter og tiltag, der skal være med til at gøre Øster Hurup til Danmarks mest børnevenlige havn, fortæller Niels Rasmussen.

Niels er formand for Øster Hurup Havns bestyrelse og brænder så meget for havnelivet, at han for nogle år siden solgte sit hus i Viborg og flyttede ind i et hus, der bogstaveligt talt ligger på Øster Hurup Havn.

  • Vi må jo nok indrømme, at de fleste af vores havnegæster tilhører den ældre del

af befolkningen i aldersgruppen 50+. Og selvom vi har det hyggeligt sammen, så er vi alle enige i, at det ville være herligt med flere børn på havnen.

Legeplads, masser af fritidsaktiviteter og molemaledag

På Øster Hurup Havn er man derfor på eget initiativ gået i gang med at skabe et miljø på havnen, som både børn og voksne har lyst til at vende tilbage til – gang på gang.

  • Vi har bygget en helt fantastisk legeplads på havnen, vi har etableret en særdeles populær krabbevædeløbsbane og så har vi hver sommer, i samarbejde med Vildmosecentret, aktiviteter på stranden, hvor børn kan være med til at fange og flå fisk, fortæller Niels Rasmussen og røber endvidere, at det er lokale børn, som har malet molen.
  • Det er de lokale 3-4 klasser der har svunget penslerne.

Nyt fælleshus og cykler til alle

Øster Hurup Havn har også udvidet deres faciliteter med et nyt fælleshus. Huset er åbent for alle, der trænger til at sted at drikke en kop kaffe, spise deres mad eller bare sidde i ly for de uforudsigelige vejrguders rasen. På havnen har man også sørget for, at gæster kan komme ud og bese det smukke sommerland rundt om Øster Hurup.

  • Da den lokale kollektive trafik ikke hører til landets mest veludviklede så har vi på havnen også indkøbt 12 cykler til børn og voksne, som står til fri rådighed. Det giver vores besøgende mulighed for at cykle rundt på egen hånd og nyde vores skønne lokalområde. Blandt andet kan de cykle de otte kilometer hen og besøge fantastiske Lille Vildmose.