Farvel Viborg, hej Øster Hurup

Farvel Viborg, hej Øster Hurup

Tilflytter valgte Øster Hurup.

Da Niels Rasmussen nåede efterlønsalderen, vinkede han øjeblikkeligt farvel til livet som natportier i Bjerringbro for at sige goddag til et liv med havudsigt i Øster Hurup

Niels Rasmussen og hans kone har nemlig været vilde med Øster Hurup, lige så længe de kan huske. Da de boede i Viborg, havde de et sommerhus i Øster Hurup, som de tilbragte så meget tid som muligt i.

Sommerhuset har de dog solgt. I stedet har parret købt et hus på havnen i Øster Hurup. Faktisk så kunne de ikke forestille sig et bedre sted at bo end i Øster Hurup, hvor de med deres egne ord ”føler sig hjemme”.

Morgenkaffe med havudsigt 300 dage om året

Niels Rasmussen og hans kone bor i et af de sorte huse på Øster Hurup havn, og fra deres terrasse sidder Niels Rasmussen og nyder sin morgenkaffe – næsten hver morgen.

* Det er jo en skøn udsigt. Jeg sidder udenfor på terrassen og nyder både morgenkaffe og udsigt cirka 300 dage om året. Herfra kan man se havet mod både nord og syd, og så er der jo også et dejligt afvekslende liv på havnen, alt afhængigt af årstiden. Om sommeren er her utroligt meget liv, og der foregår mange ting. Og så, når sommeren er slut, er her velsignende stille og fredeligt. Begge dele nyder vi utroligt meget, fortæller Niels Rasmussen.

Koster det dobbelte andre steder

Det moderne 93 kvadratmeter m2 store træhus kostede Niels Rasmussen 1,5 millioner kroner, da han købte det. Huset er bygget som helårshus, men må også bruges som fritidsbolig. Ifølge Rasmussen så er det kun i Øster Hurup, at man får så meget hus og kvalitet for pengene.

– Uha, i Ebeltoft eller Løkken havde vi måttet betale mindst det dobbelte for vores hus.

Øster Hurup har det hele

Hvorfor det lige blev Øster Hurup, som Niels Rasmussen og kone valgte til at nyde efterlønslivet i, er der ifølge Niels Rasmussen et simpelt svar på.

* Øster Hurup har bare det hele. Udover den skønne natur, så er der et fantastisk socialt sammenhold, blandt os der bor her, hvad enten man er lokal eller tilflytter, forklarer Niels Rasmussen.

Tilflytter med medindflydelse

Niels Rasmussen er jollefisker i sin fritid og har fisket i mange år. Derigennem har han fået sin gang på Øster Hurup Havn, og det

var derfor nærliggende, at han kom med i bestyrelsen for havnen.

– Som jollefisker med min daglige gang på havnen, kom det næsten af sig selv, at jeg kom med i havnens bestyrelse. At være med til at holde liv i landets vel nok smukkeste havn, det er en spændende udfordring, som jeg nyder at bruge min tid på.

Stort netværk i lille by

I det hele taget har Niels og hans kone fået et stort netværk i Øster Hurup. Parret spiller badminton sammen med andre lokale, og så er de aktive i mange af byens foreninger og grupper.

* I Øster Hurup er alle velkomne, sådan føler man det i hvert fald. Her i byen kommer folk hinanden ved. Vi kunne ikke forestille os at bo andre steder. Her er altid noget at give sig til og nogen at snakke med. Er man tilflytter, og vil man gerne være en del af det lokale liv, så er det bare om at blive aktiv i nogle af de mange foreninger, der er i byen. Så garanterer jeg, at det er slut med at være anonym, griner Niels Rasmussen.