Øster Hurup er købers marked

Øster Hurup er købers marked

Helårs- og fritidsboligkøbere får i Øster Hurup væsentligt mere bolig for pengene end de fleste andre steder i landet

Overvejer du at købe hus eller sommerhus, så bør du måske overveje at researche lidt på Øster Hurup. Her får du ifølge lokale ejendomsmæglere nemlig det hele til det halve.

Det hemmelige paradis
Fiskerlejet ligger tæt på Hadsund i Himmerland og er måske en af landets mest undervurderede feriedestinationer.
Kattegat og fiskerleje adskilles af en af landets bedste og flotteste sandstrande og i det hele taget hører naturen i området til noget af Danmarks skønneste.
Klods op af byen og dets sommerhusområder ligger eksempelvis et af Danmarks største naturreservater, Lille Vildmose.
Byen har et, for sin størrelse, imponerende handelsliv med alt fra dagligkøb til bager, tøjbutikker og restauranter.
Er man til aktiviteter, så kan både fastboende og sommerhusejere nyde godt af Øster Hurups badeland, minigolf, bowling og idrætscenter med tilhørende fitness.

Aktiv sommer – fredfyldt vinter
Om sommeren tidobler turister byens indbyggertal, og især omkring den charmerende Øster Hurup Havn foregår der et hav af underholdende sommeraktiviteter.
Havnefest, udendørs kirkekorskoncerter, amerikanerbilstræf og mange andre aktiviteter gør sommermånederne i og omkring Øster Hurup til en intens sanseoplevelse for både børn og voksne.
Roen indfinder sig atter, når turisterne tager hjem og byens indbyggere får tid til at tage sig en puster og nyde den batteriopladende stilhed.

Købere bør tænke langsigtet, når de køber
Selvom Øster Hurup på mange måder virkeligt er et attraktivt område at købe hus eller sommerhus i, så reflekteres det ikke i de nuværende ejendomspriser på egnen. Og ifølge ejendomsmægler, Hanne Lundsgaard, er det ikke bare tom salgssnak, når der siges, at det er købers marked i Øster Hurup og omegn.

– Ja, det må vi jo nok desværre erkende, griner Hanne Lundsgård.

Hanne Lundsgaard er Robinhus-ejendomsmægler og har tidligere i en årrække drevet Dancenter – Sommerhusudlejning i Øster Hurup. Hun påpeger, at selvom det er købers marked, så skal man alligevel være påpasselig

– Altså køber man bolig eller sommerhus som en kortsigtet investering, så skal man nok ikke kigge i denne retning. Men hvis man køber bolig eller sommerhus og planlægger at beholde det i mange år, ja så vil jeg vove at påstå, at Øster Hurup er det sted, hvor du får allermest for pengene. For eksempel kan du få en komplet helårsbolig på 100 plus m2 i indflytningsklarstand for omkring 700,000 kroner. Faktisk så er huspriserne i området ofte lavere end på sommerhuse, og vi ser da også en del ældre tilflyttere, der vælger at nyde deres efterløns- og pensionisttilværelse her – tæt på vand og i skønne omgivelser, fortæller Hanne Lundsgaard, og fortsætter;

– Den kollektive transport er nær ikkeeksisterende, så man er nødt til at eje en bil, hvis man bor herude. Men gør man det, så ligger Øster Hurup altså i så kort køreafstand til Aalborg, Hobro og Randers, at man uden problem kan bo utroligt billigt og skønt herude og så personbilspendle til sit arbejde i disse byer.

Kort afstand til skole trods skolelukning
Øster Hurup Skole lukkede for nogle år siden, men det bør ifølge Hanne Lundsgaard ikke afskrække børnefamilier fra at slå sig ned i byen.

– Havbakkeskolen i Als ligger kun 5,5 km herfra og så har vi jo også Hadsund skole tæt på, som er en af landets bedste og mest moderne folkeskoler.

Billige sommerhuse med gode lejeindtægter
Sammenlignet med Løkken, Blokhus, Sæby, Ebeltoft og Grenå så får man også utroligt meget sommerhus for pengene i Øster Hurup og det er, ifølge Hanne Lundsgaard, ikke noget problem at leje dem ud i de sommeruger, man ikke selv bruger det.

– Mange nordmænd kan godt lide at leje sommerhus i Øster Hurup og Als, da her er nemt at komme hertil fra færgelejerne i Frederikshavn og Hirtshals.

 

Hanne Lundsgård