Sten, pensel, kunst

Sten, pensel, kunst

Sten, pensel, kunst

Øster Hurup Handelsstandsforening sponserer ny kunstrute i Øster Hurup

Den lokale handelsstandsforening i Øster Hurup har i samarbejde med den lokale malergruppe, Malerklatten, taget initiativ til en ny kunstrute i byen, som de håber, både turister og lokale kan få glæde af.

Find Cirkel-pigen

Udfor handelsstandsforeningens medlemsbutikker har lokale kunstnere med pensel og maling udsmykket nogle sten, som med deres penselstrøg, hver især beretter om de forretninger, stenene ligger ved. Ved Dagli’Brugsen i Øster Hurup er den dedikerede sten blevet prydet med motiver af den ikoniske Cirkel-pige, den oprindelige logofigur for et af Coops første varemærker, Cirkel Kaffe.

På andre sten rundt om ved byens butikker, skabes der forbindelse mellem hav og handel via det malede, men fælles for kunsten på samtlige sten er dog, at de udtrykker noget omkring butikkerne, de er placeret ved.

Opdag byens butiksliv via kunsten

Hos Handelsstandsforeningen er man begejstrede for resultatet, og håber, at kunstruten kan være med til at gøre gå-glade turister bekendte med byens alsidige handelsliv.

  • Via ruten, kan turister på deres aftengåtur stifte bekendtskab med byen, og med egne øjne se, hvor imponerende et udvalg af butikker vi har for en by af vores størrelse. Men projektet er også tiltænkt som en alternativ rute for lokale gålystne, fortæller Nina Laursen, der er formand for Handelstandsforeningen i Øster Hurup.

Fornemt samarbejde med det lokale turistkontor

I starten var projektet blot tænkt som et dekorationssamarbejde mellem den lokale malergruppe, malerklatten, og handelsstandsforeningen. Men da Turistkontoret i Øster Hurup foreslog, at man kunne lave en kunstrute ud af projektet, slog man i Handelsstandsforeningen til med det samme.

  • Det var, og er jo en fremragende idé, og Turistkontoret har været utroligt behjælpsomme med blandt andet at kreere og trykke kunstrutekort.

Kunstruten, er cirka 5 km lang, og man kan på turistkontoret i Øster Hurup få udleveret et kort, der viser ruten, og hvor de flotte sten er placeret.