Det Gode Liv i Øster Hurup fortsætter

Det Gode Liv i Øster Hurup fortsætter

Ole Selch ved byskilt

Sidste års samarbejde om at sprede budskabet om alt det dejlige ved at bo i Øster Hurup, gik så godt, at de involverede lokale foreninger har besluttet sig for at fortsætte projektet

Tekst og foto : Fjordavisen.nu
Af Klaus Hansen

I Øster Hurup venter de ikke på, at kommunen, regionen eller staten sætter gang i noget – de tager selv initiativ til, at der sker noget. Derfor gik 12 foreninger i Øster Hurup sidste år også sammen om at fortælle folk fra nær og fjern om det gode liv i Øster Hurup. Foreningerne ville nemlig gerne lokke flere tilflyttere til byen – unge som ældre – ved at vise dem, hvad den lille by har at byde på af sport, kultur og socialt samvær.

Der blev oprettet en hjemmeside, en Facebook-profil og en youtube kanal, under navnet Øster Hurup – Det Gode Liv, hvor der blev lagt artikler, billeder og videoer op, som netop beskrev det gode liv, som det leves i det gamle fiskerleje – nu turistflække på den jyske østkyst. Initiativet gjorde, at mange medier – lokale og regionale såvel som nationale – fik øjnene op for Øster Hurups charme, og at der såmænd også foregår mange spændende ting i byen.

Ole Selch fyrer op i brændeoven i hjemmet

Projektet ser ud til at virke efter hensigten
Her et år efter, har foreningerne evalueret året der gik, og de er så tilfredse med resultatet, at de har besluttet sig for at køre videre med projektet.

– Altså, vi kan se, at der er i det sidste år er 28 personer, som er flyttet til byen. Om det er Det Gode Livs skyld, skal jeg ikke kunne sige, men jeg håber da, at vi har været medvirkende til det, ved at gøre omverdenen opmærksom på vores dejlige by. Og selvom man får rigtigt meget hus og sommerhus for pengene i Øster Hurup, så tror vi altså på, at alle de andre gode sager, vi har på hylderne også har været med til at lokke folk hertil, fortæller, Jan Andersen, som er tovholder på Projektet Det Gode Liv.

Øster Hurup har det hele – næsten
Øster Hurup er, ifølge Jan Andersen, vitterligt noget nær et paradis på jord – hvor alle er velkomne. Derfor knokler Jan Andersen og foreningerne, der udgør Det Gode Liv, da også med at røbe koordinaterne til deres paradis til resten af verden. I Øster Hurup synes de nemlig, at andre også skal tilbydes en bid af det gode liv.

– Her er stille om vinteren og masser af aktiviteter om sommeren. På grund af turismen i og omkring byen har vi et handels- og kulturliv i byen, som mange andre byer på vores størrelse har svært ved at konkurrere med. Og så har vi en gudsbenådet natur med skønne strande, brusende hav og den flotte Lille Vildmose nord for byen. Der ligger en både en god folkeskole og børnehave i Als, fem km væk og vuggestuer, ja, dem har vi ingen af, men til gengæld har vi 5 fantastiske dagplejemødre. Og så tager det kun 30 minutter at køre til Aalborg herfra. Man kan derfor dyrke sin karriere i Aalborg og stresse af, når man kommer hjem til idylliske Øster Hurup. Hvad er der ikke at kunne lide, spørger Jan Andersen retorisk.

Ole Selch går langs stranden ved Øster Hurup

Foreningerne samles om Det Gode Liv
I den lille turistby på den nordjyske østkyst, tæt på Hadsund og kun 30 minutters kørsel fra Aalborg er projektet blevet en samlende kraft for de lokale foreninger. To yderligere foreninger er stødt til de tolv foreninger, som oprindeligt startede projektet, og det ser Jan Andersen også som værende et succesparameter for projektet.

– Jeg synes det fint illustrerer det fællesskab, som vi har her i byen, og det er ikke et lukket fællesskab vel at mærke. Vores tilflyttere føler sig godt taget imod, når de flytter til byen og bliver hurtigt en del af byens liv.

Ole Selch spiller på Styret

Tilflytter for livet
Det sidste kan Ole Selch fra Tranbjerg skrive under på. Efter at have camperet i en række år i Øster Hurup besluttede han og konen sig for at købe sommerhus i området.

– Og vi ender også med at flytte herop permanent, når det bliver tid til at nyde vores otium, fortæller Ole Selch, der priser den skønne natur og roser de lokale for deres velkommende venlighed;

– Man bliver taget godt imod heroppe, og føler sig som en del af lokalsamfundet fra dag ét. Og så sker der noget heroppe. Og det er ikke kun om sommeren. Det er vanvittigt så mange herlige arrangementer og events der finder sted i en by af Øster Hurups størrelse, forklarer Ole Selch.

Ole Selch på Øster Hurup Havn

Når de først har oplevet Øster Hurup, så…
Ole Selch fortæller, at flere familiemedlemmer og bekendte også har købt sommerhus, efter de har været med oppe at se på herlighederne i og omkring Øster Hurup.

– Når de først kommer herop og ser hvor dejligt her er, og ser hvor meget sommerhus og helårsbolig man får for pengene i forhold til andre naturskønne kystområder, så er der altså ikke langt fra tanke til handling hos folk, fortæller Ole Selch.