To formænd ser tilbage på sæsonen

To formænd ser tilbage på sæsonen

 Så blev det tid at evaluere lidt på sommersæsonen
Tekst og foto : Fjordavisen.nu
Af Helle Schiønning

 

Formanden for Øster Hurup Borgerforening Jørgen Andersen og formanden for Event Øster Hurup Jan Andersen, mødtes for nyligt for at evaluere på den snart overståede sommersæson i Øster Hurup.

Og herrerne er enige om, at det har været en god sommer i turistbyen.

”I hvert fald har det ikke skortet på gode arrangementer, som både turister og fastboende har haft stor fornøjelse af – her tænkes lige umiddelbart på musik på havnen, oksefesten og de nye fredagskoncerter”, sige Jørgen Andersen.

Fredagskoncerterne er årets nye tiltag – de er forløbet rigtig godt, og medlemmerne fra de forskellige grupper er da også med på at komme tilbage næste sommer. Vejret har ganske vist ikke været det allerbedste på flere af de omtalte fredage, men mange har alligevel støttet op om koncerterne.

”Der har i lighed med sidste år også været aftensang på havnen nogle onsdage i træk. Her har byen været heldige med vejret, og hver onsdag har der været mellem 200 og 400 sangglade folk med til at synge solen ned”, supplerer Jan Andersen.

Byen ligner ikke altid sig selv
En enkelt uge hver sommer ligner byen ikke sig selv – det er ugen hvor det store US Car Camp finder sted. ”Det er et godt arrangement for byen”, mener begge formænd. Dog var det knapt så amerikansk i år som det plejer…politiet synes nemlig ikke det er passende at sætte amerikanske flag op mellem de danske gennem byen…

Når nøden er størst er hjælpen nærmest
Når vi taler Øster Hurup må vi heller ikke glemme de lokale akut-hjælpere, som nemt og hurtigt med en SMS bliver tilkaldt ved både ulykker og sygdom. De er – ikke mindst i en sommer med mange turister – guld værd at ha´ i nærheden.

”Generelt kan man sige om Øster Hurup at frivillighed og samarbejde præger området. Det gør, at tingene lykkes så godt som de gør, og danner samtidigt grobund for nye tiltag og udvikling”, er begge Andersen´er enige om.

Sommeren i Øster Hurup er dog ikke helt slut endnu – i uge 33 er der motorcykeltræf i Fruerlundparken, Naturens Dag i september og ”Smag på Verden” i oktober måned.

”Det gode liv” i Øster Hurup lever op til sit navn når alle står sammen om at give byens gæster gode oplevelser – og det føler vi er lykkedes rigtig godt”